"Røtter" er skrevet av elever ved Hatteng og Skibotn skole. Vår egen dyktige forfatter og skribent, Bente Pedersen har veiledet elevene gjennom skriveprosessen, sammen med ansatte i kulturskolen og skolene. Kulturskolerektor Line Sørum-Løkås har ledet og organisert prosessen, - sammen med prosjektgruppa.

Kulturskolelærerne har videre sørget for øveperioder med elevene og veiledet gjennom selve dramtiseringa av stykket. Stofftilfanget er selvsagt hentet fra Storfjordhistorien, med innslag fra hendelser og dagligliv fra hele kommunen. I tillegg til hovedforestillinga, vil småskoleelevene i kommunen framføre sanger på tre språk og ungdomsskoleelevene synger Storfjordsangen, skrevet av Rasmus Engstad og tonesatt av Kåfjordkoret v/Liv Rundberg. Som en ekstra bonus til alle, har vi klart å få kommunens eminente Barne TV-kjendis, Ingir Ane Båhl Nango, til å lede oss gjennom kvelden. Det skulle ikke forundre oss om ikke også kulturprisen utdeles samme kveld?! 

Dørene åpner kl. 1700 med kafè, v/foreldre 10. årstrinn Hatteng skole,  div. utstillinger bl. a Nord -Troms Museum, boksalg v/Folkebiblioteket, mm .

Velkommen til liten og stor...