Storfjord språksenter er svært stolte over å kunne presentere et nytt Jøgerprodukt, nemlig fugleboka Matauk og gortto. Fugleboka er et resultat av et dokumentasjonsprosjekt av lokale fuglenavn som språksenteret har gjennomført og et større elevprosjekt vi har gjennomført med småtrinnselever i kommunen.

Boka inneholder fugleillustrasjoner laget av 2. klasseelever, fuglenavn på samisk, kvensk og finsk, og små kulturhistoriske fortellinger knyttet til hver enkelt fugleart. Prosjektet har vært med på å øke bevisstheten rundt fuglearter, fuglenavn og språk generelt blant de deltagende skoleelevene.

Hele bokmanuset vil bli lagt ut i lesbar form på hjemmesidene til språksenteret (www.spraaksenter.no) ved en litt senere anledning. Boka legges ut til salg for 100 kroner og kan bestilles fra språksenteret: silja.mattila(a)storfjord.kommune.no
 

MATAUK OG GORTTO
Noen fugler og fuglenavn
ISBN: 978-82-998673-1-3
Storfjord kommune 2011


Terningkast 6: Den mest innholdsrike ornitologiske faglitteratur som er utgitt i dette århundre. De unge kunstnerne som har illustrert tekstene har skapt fugler med et fargespill som får vanlige plansjemalere til å blekne. Fuglene er så naturtro at de nesten flyr ut av boka når du åpner den.

Fugleboka med sine supre illustrasjoner er en innertier for alle aldersgrupper. Artikkeltekstene i boka treffer alle typer lesere på en fantastisk sikker måte. En garantert suksess under årets juletre!


Rasmus Engstad,
pensjonist, hobbypolitiker og tidligere campingplasseier