Gladmelding til deg som er født før 01.01. 1978...
Mulig oppstart av Omsorgsarbeider / Hjelpepleie utdanning i Storfjord kommune, våren 2005.

Storfjord kommune ser på muligheter for å starte opp slik utdanning som skal gjennomføres her i kommunen, i samarbeid med Troms Fylkeskommune. Dette på grunnlag av:

Opplæringsloven, Kapittel 4A. Opplæring spesielt organisert for vaksne
§ 4A-3. Rett til vidaregåande opplæring for vaksne.

Vaksne som har fullført grunnskolen eller tilsvarande, men som ikkje har fullført vidaregåande opplæring, har etter søknad rett til vidaregåande opplæring. Første punktum gjeld vaksne som er fødde før 1. januar 1978. Opplæringa for vaksne skal tilpassast behovet til den enkelte. Retten kan oppfyllast mellom anna ved fjernundervisningstilbod. Departementet gir nærmare forskrifter, mellom anna om kven retten omfattar, om inntak, rangering og førerett.

Storfjord kommune arbeider nå med å gjennomføre dokumentasjon av den enkelte søkers realkompetanse. Skjema kan fås ved henvendelse på Skibotn og Åsen omsorgssenter, Engstadjordet, Valmuen og Kommunehuset (ekspedisjonen). Alle kan få hjelp til å fylle ut sitt eget skjema.

Opplæringsloven, Kapittel 4A. § 4A-3. Rett til vidaregåande opplæring for vaksne :

Vaksne som har rett til vidaregåande opplæring har rett til vurdering av realkompetansen sin og til kompetansebevis. Personar som ikkje har rett til vidaregåande opplæring, skal få vurdert realkompetansen sin om dei blir vist til dette av kommune, arbeidsmarknadsetaten eller
trygdeetaten. Departementet kan gi nærmare forskrifter.

Nærmere informasjon følger i neste Mangfolderen, april nummer, med egen invitasjon til Informasjonsmøte i slutten av april.

Plo-sjefen
Oppvekst- og kultursjefen