skolebesøk
skolebesøk

Innhold i skolesamarbeidet

Skolesamarbeidet mellom Storfjord kommune og Enontekiö kommune er kommet over i en tiltaksfase der Skibotn skole og Storfjord språksenter har laget en samarbeidsplan med skoler i Enontekiö kommune som allerede er iverksatt. Andre skoler i begge kommunene og i Nord Troms, vil være med på noen av tiltakene. Tiltakene har som hovedmål å styrke deling av kompetanse mellom lærere og at elever samhandler med hverandre både sosialt, kulturelt og språklig. Innholdet er avgrenset til flg. konkrete avtaler og skal evalueres og korrigeres vår 2015.

Elevutveksling: Skibotn skole har vært med ungdomstrinnsklasser i Hetta i desember og Hetta skole kommer til Skibotn i mai i år.
Elevreisene skal være systemiske tiltak som skjer årlig.
Lærerhospitering: det er planlagt årlig lærerutveksling mellom skolene, der finske og norske lærere foretar jobb-bytte for noen dager i den hensikt å lære metodikk, organisering og pedagogisk- faglige tilnærminger av hverandre.
Norskopplæring i Finland: Hetta skole ønsker å gi norskkurs til sine elever og Storfjord språksenter vil gi denne opplæringa fom høst 2014.
Språksamarbeid: Nord Troms skolene har eget språklærernettverk for samisk og finsk og årlige språkleire for elevene på mellom- og ungdomstrinn. Det er planlagt at elever og lærere fra Hetta deltar sammen med de norske elevene.

Det blir søkt om eksterne midler for finansiering av både elev og lærerutveksling.

Nordkjosbotn videregående skole har egne avtaler som omfatter klasser og lærere i videregående opplæring.