Det har alt gått 3 uker av år 2006. Dagene har blitt lengre og vi ser frem mot lysere tider.
Vi mangler snø, men har nok vind og kulde.
En "forundelig" vinter !

I det nye året har vi allerde startet opp med nye møter. Vi har hatt møte med Statens vegvesen om sentrumsutviklingsplan på Skibotn. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Storfjord kommune og Statens vegvesen.

Vi har hatt møte med A-etat, trygdekontoret og sosialkontoret om det nye NAV kontoret og samardeidet i forkant av at det etableres. NAV står for; ny arbeids- og velferdsforvaltning . Stortinget har bestemt at det skal være et NAV- kontor i hver kommune. Det skal være "ei dør " inn til alle de tre tidligere tjenestene.Det er store forventninger til denne nye tjenesten. Innen 2010 skal denne reformen være gjennomført i alle landets kommuner. (mer informasjon finnes på www.nav-interim.no )

Jeg har også vært på et møte i Rovaniemi som ordfører i Tornedalsrådet, med direktøren i Lapplands forbundet. Tornedalsrådet og Bottenviksbågen (Bothnian Arc) har bestemt å samarbeide om det nye interreg. programmet fra 2007 - 2013. Lapplands forbundet er ikke så begeistret for dette, derfor hadde vi dette møtet.
Jeg tror dette samarbeidet kan få positiv betydning for de norske kommunene som er med i Tornedalsrådet.

Neste uke skal kommunene i Troms ha det årlige møte med Fylkesmannen. Det er kontakt- og informasjonsmøte mellom staten ved fylkesmannen og kommunene. Dit kommer også statsråd Åslaug Haga.

3. februar skal vi ha temadag i kommunestyret med overskrift;" innføring av samelovens språkregler i Storfjord?" Dette blir en spennende dag med mye informasjon om dette temaet.

En varm vinterhilsen fra
Hanne Braathen