Denne første vaksinasjonsrunden har vært rettet mot helsepersonell og personer i risikogruppene.Helsesøstrene forteller at vaksinasjonen har gått etter planen, men det har tidvis vært betydelig kødannelse.

Det er rapportert forventete bivirkninger i form av forbigående feber, diare, hodepine og leddverk. Videre har nærmest alle hatt et ubehag rundt innstikkstedet.

Tilgangen på vaksine er fortsatt begrenset, og de signalene vi har fått er at vi tidligst uke 47 får ny forsyning. Nærmere informasjon om dette vil bli publisert på kommunens nettsider, i avis, "mangfolderen" etc så snart vi har disse opplysningene.

Det er fortsatt viktig at pasienter med alvorlig sykdom og pasienter i risikogruppene får behandling med Tamiflu. Hvis slik behandling skal ha effekt må den startes innen 48 timer etter de første symptomene. Fra 05.11.09 kan Tamiflu fås uten resept. Det er ingen bekreftete tilfeller av svineinfluensa i Storfjord per 04.11.09. Dog hadde vi to tilfeller under første svineinfluensabølge på sensommeren.

Det er fortsatt viktig med god hånd -og hostehygiene. Dette hindrer ytterligere smittespredning.

Hvis du er influensasyk, skal du være hjemme i 7 dager. Hvis du trenger kontakt med helsetjenesten, ta først kontakt via telefonen så du ikke smitter andre.

Det er utfyllende og oppdatert informasjon på: www.pandemi.no

Vennlig hilsen

Gaute E. Waldahl
Kommuneoverlege/smittevernlege