Kjære sambygdinger i Storfjord!
Jula kommer til liten og stor som et kjærkomment avbrekk med høgtid, familie og hyggelig samvær.
Det blir noen dagers ferie for de fleste oss.
Det er også en tid for ettertanke og samling rundt det som er vesentlig i våre liv.
Jula er i vår kristne kultur et av årets store høytider, kanskje den aller største, og vi feirer jul til minne om Jesu fødsel.
Det kan være vel verdt å minnes i ei tid da de fleste av oss har så mye av mangt, og vi på mange måter har jul hele året

Som Ordfører er eg heldig og får daglig muligheten til å treffe mange flotte mennesker som har et stort engasjement for lokalsamfunnet.
Storfjord fremstår i dag som en aktivitets og kulturkommune.
Dette kommer ikke av seg selv, men det bygges av ildsjeler, lokalt engasjement, skapertrang, kompetanse og med stor dugnadsvilje.
Storfjord Skytterlag arrangerte NNM i skyting i sommer. Når de påtar seg arrangementer så gjennomføres det alltid på en profesjonell måte som vi i Storfjord kan være stolte av.
Skibotn IL arrangerer Lavkarittet som idag fremstår som en skikkelig merkevare for Storfjord.
Skibotn Marked, Arbeiderfestivalen, Signaldalsdagene, Stisykkelfestival, kvenfestival, mfl. er andre eksempler på arrangementer som bygges av ildsjeler og dugnadsånd som gjør at Storfjord er en flott kommune å bo i.
Lysløypelaget på Vestersida gjør en fantastisk innsats for å skape noe i sin lokal miljø
En stor takk til dokker alle som er villig til å bruke av dokkers fritid til fellesskapets beste.
Har ikke du hatt tid til dugnad i år så er du hjertelig velkommen til neste år. Storfjordsamfunnet trenger også ditt bidrag.
Kulturprisen gikk i år til en som alltid stiller opp, men aldri fremhever seg selv. Gratuler Steinar Engstad med kulturprisen 2012. Du føyer deg pent inn i rekken av tidligere verdige vinner.
Storfjord kommune ble kåret til årets UKM kommune i Norge i 2012.
Benytter anledningen til å sende en stor takk til kulturskolen for den fantastiske jobben dokker gjør for kommunen og våre ungdommer.

Vi har det godt i Storfjord Og vi skal være glad for det vi har.
Men vi må også vise, og si at vi er stolte av alt det vi har. At vi bor i en flott kommune.
For det tror jeg vi nok skal kunne være enige om, selv om vi aldri kan eller skal si oss helt fornøyd.
Når vi ikke skal si oss helt fornøyd så tenker eg bl.a. på de som har trådd litt feil i livet og havnet utafor det gode selskap. For at også de skal føle vellykkethet så må vi alle stille opp. Det går an å tilgi, det går an å vise litt raushet, det går an å være mer inkluderende.
Vi har alle så lett for å bli oss selv nærmest
Bare sammen kan vi lage den kommunen som gjør oss stolte. Å gjøre noe sammen, gjør noe med oss alle!
Det gir glede å delta. Sammen med andre, med oppgaver som er viktige for andre. Det skaper fellesskap.
Noen spør meg hvordan det er å komme inn som ny i Storfjord. Hvordan få nettverk?
Svaret mitt er: engasjer deg i det barna dine er med på. Bli med i lag og foreninger, still opp på dugnad, ta på deg oppgaver.
Du treffer andre likesinnede, du gjør noe meningsfullt for andre, - og så får du noe helt gratis: du blir kjent med andre, du blir en del av nabolaget, av nærmiljøet, du får venner.
Du blir en del av lokalsamfunnet!

Storfjord kommune leverer gode tjenester til både unge og gamle.
Likefult så preges nok hverdagen av de økonomiske utfordringene vi har. Dette er utfordrende for både politikere, ansatte og innbyggerne.
Det utvises stor forstand fra alle i den situasjon vi er i og i fellesskap skal vi snu dette til noe positivt. Debattene preges også av et høyt saklighetsnivå.
Vi har noen utfordringer i forhold til kommunal tjenesteyting. Dette jobber vi med og dette skal vi få på plass.

Vi som bor rundt Lyngenfjorden lever med faren der vi kan oppleve utrasing av Nordnes fjellet. Vi har sammen med Kåfjord og Lyngen fått på plass overvåkningssystemer som det ikke finnes maken til i resten av verden.
Vi jobber nå med å få på plass varsling og beredskapssystemer.
Nå er det ikke noen fare for at det skjer noe i den nærmeste fremtid.
Det er likevel viktig at vi får dette på plass slik at våre innbyggere kan leve og bo her med visshet om at sikkerheten blir ivaretatt.
Høsten 2013 blir det en stor øvelse i Lyngenfjorden – Barens Rescue – der vi skal øve på varsling og beredskap.

Julen er en tid som er god for de fleste av oss, men mange kjenner også på andre følelser.
Alle følelser har en tendens til å forsterke seg i julehøytiden – både de gode og dårlige
Gleden, lykken og samholdet blir sterkere.
De som har mistet noen, de som føler seg ensomme, de som er syke eller som av andre grunner ikke finner roen eller får muligheten til å følge opp alle forventningene til julen.
De kjenner disse følelsene ekstra sterk i jula
Savn og lengsel forsterkes i tider hvor omgivelsene utstråler forventning og glede.
Håper derfor at vi alle i Storfjord kan vise den raushet og omtanke som gjør at julehøytiden kan bli en positiv opplevelse for oss alle
Vi skal nå ha en julefeiring der vi koser oss og har tid til familie og venner. Kanskje har vi også har tid til å gå på besøke til hverandre og til de som kanskje sitter alene. Gjør det også selv om det ikke er jul, det gir styrke og samhold for oss alle.
Ønsker å sende en takk til alle våre ansatte for den flotte jobben dokker gjør for våre brukere. En spesiell takk til dem som må på jobb i julehelgen.
Før vi samles julekvelden så minnes vi våre kjære som er gått bort
På sitt vis er nok lystenninga på våre kirkegårder en av våre vakreste juleskikker, og når julekvelden senker seg og alle lys står og brenner i mørket er det nok mange som kjenner seg rørt i hjertet.
På vegne av de folkevalgte i Storfjord ønsker eg alle i Storfjord en fredfull jul og godt nyttår.


Ordfører i Storfjord
Sigmund Steinnes