Vinteren og mørketiden er lang her oppe i nord.
Derfor kommer jula til både liten og stor som et kjærkomment avbrekk i mørketiden med høytid der vi har litt bedre tid til hverandre.
Det blir også noen dagers ferie for de fleste av oss.
Jula er også tid for ettertanke og samling rundt det vesentlige i våre liv. Jula er i vår kristne kultur et av årets store høytider. Det kan være vel verdt å minnes i ei tid da de fleste av oss har mye av mangt, og vi på mange måter har jul hele året.

Vi er så heldige vi som bor her nord. Vi lever i et fredelig hjørne av verden. For noen dager siden fikk vi gjennom nyheten melding om at terrorister angrep en skole og drepte 132 uskyldige skolebarn. Det vanskelig å finne ord som kan brukes for å beskrive denne avskyelige handlingen. Dette er med på å sette våre små og store utfordringer i et annet perspektiv.
Det er derfor viktig at vi alle slår ring om verdiene som skaper det flotte samfunnet vi lever i.

I advent og jula tennes det mange lys. Det lyser fra hus og hager. Det er en fryd å kjøre gjennom Storfjord og se hvor flott folk har pyntet hjemmene med lys i alle farger.
La lysene som vi tenner også bli et symbol på at lyset hjelper oss å se hverandre i hverdagen.

Jula er en flott tid og vi kjenner på de gode følelsene, men noen kjenner også på andre følelser. Alt har en tendens til å forsterke seg i julehøytiden. Gleden, lykken og samholdet blir sterkere.
Så er det slik at følelsen av ensomhet dessverre også forsterkes. Å sitte alene eller at man har mistet noen av sine kjære gjør at savnet og lengsel forsterkes. Det blir ikke bedre av at omgivelsene utstråler forventning og glede.
Håper derfor at vi alle i Storfjord kan vise den raushet og omtanke som gjør at julehøytiden blir en positiv opplevelse for oss alle.

For å skape julehygge så er det mange ting som skal på plass. Det skal vaskes, kokes, bakes, stekes og ryddes. Oppfordrer alle til å ta del i dette slik at ikke alt arbeidet faller på Mor i huset. La oss alle dele gleden, men også arbeidet for å skape en hyggelig jul for alle.

Ønsker også å benytte anledningen å sende noen en takk.
Takk til alle ansatte i Storfjord kommune som hver dag gjør hverdagen bedre både for unge og gamle. Spesielt takk til alle de som må jobbe i julehelga.

Takk til alle frivillige i lag og foreninger som bruker av sin fritid til å skape noe for andre.
Dere skaper sosiale arenaer, idrettsaktiviteter, fritidsaktiviteter både for gamle og unge.
Slikt kommer ikke av seg sjøl, men bygges av ildsjeler, lokalt engasjement, skapertrang, kompetanse og stor dugnadsvilje.

Takk til de folkevalgte i Storfjord. Det er ikke alltid like enkelt å være folkevalgt. Det kan blåse mye i perioder og hverdagen kan være vanskelig. Da er det viktig å huske på at det er med politikken som med været, - etter regn kommer sol. Dere gjør en viktig jobb for lokaldemokratiet.

Takk også til våre fantastiske ungdommer i Storfjord som gjennom bl.a. ungdomsrådet faktisk utgjør en forskjell. Storfjord har nå 2 av 9 representanter i ungdommens fylkesråd. De er flotte representanter for vår kommune.
I år hadde vi også for første gang Barn og Unges Kommunestyremøte.
Ungdommene slutter aldri å imponere gjennom deres engasjement og klokskap.

Storfjord kommune deler hvert andre år ut Kulturprisen. Det er hver gang mange gode kandidater. Ønsker å gratulere Tore Figenschau med prisen for 2014. Også i år fikk vi en sterk og verdig vinner.

Vi som bor i Storfjord er et rakrygget folk som er stolte av vår kultur og identitet,
3 stammers møte der samer, kvener og nordmenn krydret med døler og andre har skapt et samfunn vi er stolte av. Dette skal også være fundamentet for bygging av fremtidens Storfjord.

Før vi samles julekvelden så minnes vi våre kjære som er gått bort.
På sitt vis er nok lystenninga på våre kirkegårder en av våre vakreste juleskikker.

Vi skal nå ha en julefeiring der vi koser oss og har tid til familie og venner.

På vegne av de folkevalgte ønsker jeg alle Storfjordinger og alle i Nord Troms en fredfylt julefeiring og et riktig godt nyttår.

Sigmund Steinnes
Ordfører Storfjord Kommune