God jul, Storfjord!

Vi kjenner at vi litt etter litt glir inn i juleforberedelsene med lilla duker, tente lys både inne og ute og forventning om julestemning, hyggelig samvær og glede -  masse glede. Adventstida gir faste holdepunkter og noe å se fram til etter hvert som lyset svinner.  Og vi har mye å være takknemlige for, vi må bare ikke glemme at det gjelder ikke alle. Er vi i stand til å gjøre noe med det, her i vårt lille lokale oase? Klarer vi som voksenpersoner å ta ansvar for at julehøytida blir en god opplevelse for alle, både store og små? Det er litt av en utfordring! Kanskje dette henger sammen med essensen i julebudskapet også?

Adventstida er også ei travel til. Da skal man nå mer og kjøpe mer enn ellers. Men er alt dette strevet virkelig viktig? La oss ta tid til ettertanke: Hva er viktigst for meg og mine i julefeiringa? Er det virkelig vissheten om at det er gullende reint i de innerste kroker, at man har kjøpt alt man «må ha», og at de dyreste julegavene er klare til å bli plassert under treet, selv om kredittkortet er overtrukket? Eller er det forholdet til dine nærmeste og dine medmennesker ellers som er viktigst? Hvor finner vi den ekte gleden? Hva med julebudskapet?

Verdens nød og lidelse som vi tidligere fikk inn i stua med Dagsrevyen mens vi drakk kaffe og spiste småkaker, står nå og banker på døra vår. Lille Storfjord har nå ca. 220 flyktninger i mottak, og 21 er bosatt i kommunen. Dette setter oss og frivilligheten vår selvsagt på prøve: Makter vi som lokalsamfunn og som enkeltmennesker å vise storsinn og være medmennesker i hverdagen? Hos oss er det ikke etablert noe apparat for mindreårige flyktninger. Men dersom noen ønsker å vite hvordan man blir fosterhjem for enslig mindreårig flyktning under 15 år, så kan man begynne her: http://www.bufdir.no/Fosterhjem/Alle_kontorer/Hamar/Barn_som_trenger_fosterhjem/Fosterhjem_til_enslige_mindrearige_flyktninger_under_15_ar/

Henger dette også sammen med julebudskapet?

I optimismens tegn ønsker vi å se framover: Solsnu rykker stadig nærmere. 22. des. kl. 0549 snur sola! Det går straks mot lysere tider!

Med håp om en julehøytid fylt av lys og glede for store og små, ønsker jeg dere alle en meningsfylt og god julefeiring.

Knut Jentoft                                          ordfører