Det er utforma egne søknadsskjema for denne ordninga som skal benyttes. Disse vil bli sendt ut til fjorårets søkere. Nye søkere kan få skjema ved å henvende seg til resepsjonen på Rådhuset eller på våre nettsider: Søknadsskjema. På hjemmesidene finnes også Her finnes også retningslinjer for ordninga: Retningslinjer.

Søknader som kommer inn etter fristen, som ikke leveres på vedlagte skjema eller som mangler vedlegg vil ikke bli behandla. Det vil ikke bli gitt utsettelser på fristen.

Midler fordeles i henhold til aktiviteten i det tilbakelagte driftsåret, uavhengig av en evt. omsøkt sum. Fordelinga må ses i sammenheng med Storfjord kommunes budsjettrammer og antall innkomne søknader, og det mest rettferdige er ei fordeling basert på aktivitetsnivå og lagets driftsutgifter i det tilbakelagte år. Regnskap og årsmelding for 2009 danner verdifull dokumentasjon for lagets aktivitet og kreves vedlagt sammen med budsjett for 2010.

I korte trekk fordeles det midler til:

DRIFT AV LAG
Drift av idretts- og friluftsaktiviteter, skytterlag, barne- og ungdomsaktiviteter, og allmenne kulturaktiviteter.

OPPSTART AV LAG
Ny-oppstarta lag og foreninger kan motta oppstart-støtte det første driftsåret dersom de søker om dette.

DRIFT AV ANLEGG
Lag/foreninger som har slik eiendom (samfunnshus/grendehus, baneanlegg, skianlegg osv.), mottar tilskudd til drift av disse.

VOKSENOPPLÆRING
Voksenopplæringsmidler fordeles ut fra VO-aktiviteter i 2009 med en prosentvis andel av oppnådd statstilskudd. Kopi av utbetalingsbilag for statstilskudd vedlegges søknaden. Det gis også prosentvis tilskudd til trener-/lederopplæring. Kopi av kvittering for betalt kursavgift vedlegges.

Tilskuddsrammer for 2010:
Tilskudd idrettslag (NIF) kr. 42.000,-
Tilskudd skytterlag kr. 14.000,-
Tilskudd lag og foreninger kr. 42.000,-
Tilskudd drift av anlegg kr. 23.000,-

Eventuelle spørsmål kan rettes til Kulturkontoret på tlf. 77 21 29 65 el 400 288 67.