Kulturskolen gir tilbud om undervisning i; piano, fiolin, blokkfløyte, trompet/kornett, baryton, klarinett, gitar, bass, slagverk, band, solosang, teater, kor og musikkverksted. Alle tilbud gis med forbehold om tilgang på lærere. Kulturskolen har en del instrumenter for utleie, til hjemmeøving. Se kulturskolens vedtekter.

Hvor blir undervisningen?
Tilbudet gis til alle barn og ungdommer i hele Storfjord kommune, og undervisningen blir på den skolen som eleven går på. Når det gjelder tilbud som krever store grupper som for eksempel kor, musikkverksted eller teatergruppe forutsettes at det er mange nok som har meldt seg på innen fristen!

Når blir undervisningen?
Enkelttimer er mulig å få i skoletiden, mens gruppeundervisning blir i SFO-tiden, i forlengelse av skoledagen eller på ettermiddagstid. Nærmere info om dette, se "organisering av undervisningen"

Aldersgrenser:
Det er ikke faste aldersgrenser for å være med i kulturskolen, men barn og ungdom i grunnskolealder prioriteres. På enkelte instrumenter kreves imidlertid en viss størrelse og styrke for å lykkes. Dette vurderes av den enkelte lærer, og i de fleste tilfeller kan man med fordel starte på et annet instrument, mens man vokser seg stor nok.
Anbefalt startalder som står på påmeldingsskjemaet er bare veiledende.

Kor er et tilbud til barn og ungdom fra 1. klasse til 18 år. Gruppene blir delt opp etter alder og antall. Innenfor dette tilbudet jobbes det tverrfaglig med forskjellige aktiviteter som inneholder elementer av dans og drama, men fungerer likevel hovedsakelig som kor.

Musikkverksted er et gruppeundervisningstilbud for barn i småtrinnet.
Her får man prøve seg på forskjellige instrumenter og musikkaktiviteter. Målet med dette tilbudet er at elevene skal få større forutsetninger for å velge instrument, bli kjent med kulturskolen og lærerne, få trening i takt og rytme, samt å trene på å fungere i gruppe og i samspillsituasjon.

Ventelister?
Da etterspørselen er stor, bør eleven være forberedt på å vente på plass. Det kan være lurt å krysse av for flere tilbud. Da er det større sjanse for å komme inn på noe. For nærmere info om opptakskriterier, se kulturkolens vedtekter

Elevkontingenter skoleåret 2011 - 2012:
Enkeltundervisning (instrumental og sang) kr. 1788,- pr. år.
Gruppeundervisning (kor,musikkverksted,teatergruppe) kr. 894,- pr. år.

Kontingenten blir delt i to avdrag, ett på høsten og ett på våren, og regning sendes ut fra kommunen. For mer info om søskenmoderasjon m.m. se kulturskolens vedtekter