Pressemelding:

KUNSTENS UKE I NORDREISA - KÅFJORD - SKJERVØY OG STORFJORD I UKENE 9, 10 OG 11 I 2005.

DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN.

Et samarbeid mellom grunnskolene og kulturskolene i de aktuelle kommunene.

Tema KVENKULTUR.

I mars måned vil flere hundre barn og ungdommer i de aktuelle kommunene få et innblikk i kvenenes kultur og historie, de vil få omvisning på kunstutstilling og få male selv, og de vil få delta med musikk og drama med utgangspunkt i kvensk musikktradisjon og kvenske eventyr. Bibliotekene vil lage utstillinger og også bidra med kvenske fortellinger og eventyr .

Til å undervise om kvenene har man engasjert Kaisa Maliniemi Lindbach som har doktorgrad i kvensk litteratur. Billedkunstner Eevahenna Aalto viser sin utstilling av billedvev og maleri som hun har kalt ARKTISK LYS. Hun vil også være tilstede for å inspirere og veilede elevene.

Alle maleriene barna lager vil bli samlet i permer og vist på utstillinger på Riddu Riddu, forskningsdagene og andre høvelige anledninger.

For de voksne vil det bli kulturkvelder i alle kommunene. Her vil kunstneren vise rundt på sin utstilling, Kaisa Maliniemi Lindbach vil holde foredrag om "Mytisk realisme i Idar Kristiansens romaner". Hans skriver om innvandring fra Finland. Og det vil bli musikalske innslag. Kunstutstillingen er også en salgsutstilling.

Vi vil også vise Anstein Mikkelsens dokumentarfilm om kvenene "Det tause folkets stille død?" i alle kommunene.