I forbindelse med nylig vedtatt organisasjonsjustering valgte kommunen å opprettholde tre - nivå modellen, men reduserte antall etater fra fem til tre - Oppvekst- og kultur, Helse- og sosial, og Drifts- og utvikling. Til Drifts- og utviklingsetaten ligger også kommunens næringsoppgaver.
Organisasjonsendringen var gunstig tidsmessig, bl.a. fordi en etatssjef gikk av med pensjon, og en annen gikk over i annen stilling. Kommunen har vedtatt å lyse ut alle lederstillingene eksternt.

Med dette kunngjøres ledig stillinger som:
- Oppvekst- og kultursjef
- Helse- og sosialsjef
- Drifts- og utviklingssjef

Til stillingene ønsker vi personer som innenfor de respektive områder kan være med å utvikle gode kommunale tjenester, og som samtidig kan se seg som integrert del av et kommunalt lederteam, og som kan bidra til at kommunen styrkes som utviklingsaktør.

Foruten fagkompetanse vil kommunen vektlegge lederkompetanse, forvaltningskompetanse, økonomisk og analytisk evne, engasjement og "stå - påholdning", ryddighet, samarbeidsevne og ikke minst; godt humør!
Kommunen søker etter ledere som har erfaring fra relevante arbeidsområder.

Sammen med rådmann og kontorsjef vil etatssjefene utgjøre kommunen administrative ledergruppe.

Møtevirksomhet og arbeid utenom vanlig arbeidstid gjør det fordelaktig med bosted i kommunen. Kommunen vil være behjelpelig med bolig. Kontorsted er Hatteng.

Stillingene lønnes etter avtale. Nærmere opplysninger kan gis av rådmann Maar Stangeland, telefon 98 28 90 60. Intervju vil bli benyttet.

Søknad med CV og kopi av attester og vitnemål samt referanser sendes rådmannen i Storfjord kommune, 9046 Oteren.

Søknadsfrist: 25 august 2005.