Deltakere dialogseminar
Fullt hus i kommunestyresalen.

Dialogseminaret var lagt opp slik at deltakerne, som representerte både næringsliv, frivillig sektor, politikk, administrasjon og innbyggerne generelt, sammen skulle diskuterte seg fram til gode innspill til kommunens og regionens omdømmearbeid.

Hilde Pettersen fra Universitetet i Tromsø ledet seminaret, og stilte blant annet spørsmålene Hva er spesielt med Storfjord? Hvordan tror vi at andre oppfatter oss? og Hvordan ønsker vi å bli oppfatta, og hvordan skal vi oppnå det?

De 22 deltakerne blei delt opp i tre ulike grupper. Næringsliv og frivillig sektor, sammen med de som kom på seminaret som innbyggere, utgjorde første gruppe. Administrasjonens ansatte blei plassert på ei gruppe, og ungdom og politikere blei plassert sammen på den siste gruppa. I løpet av kvelden jobba gruppene seg gjennom tre ulike oppgavesett, som alle blei lagt fram i plenum.

Gruppene trakk blant annet fram det mangfoldet som finnes i Storfjord, både kulturelt, språklig og med tanke på naturen.

- Vi har alt! blei det konstatert.

Sterke bygdesamfunn, et mangfoldig foreningsliv og høyt engasjement var også blant innspillene som kom. Flere av gruppene ønsket at Storfjord skulle framstå som nyskapende, handlekraftig og integrerende, og det kom fram kreative forslag som å lage ei massegrav for å begrave negative ting som avindsyke og kverulering. Det blei også foreslått at Storfjord må forbedre sin mediastrategi.

Samtlige av innspillene vil bli samla og publisert på nettsidene så snart som mulig. Samtidig vil det bli åpna for flere innspill fra dere som ikke hadde anledning til å delta.

Hilde Pettersen
Hilde Pettersen fra Universitetet i Tromsø ledet gruppearbeidet.
Ida Henriette og Tore
Ida Henriette Skoglund og Tore Isaksen legger fram gruppearbeidet.
Arbeidsgruppe frivillige mfl
Innbyggere og representanter for næringsliv og frivillig sektor jobba sammen i ei gruppe.
Arbeidsgruppe ungdom og politikere
Tre representanter fra Ungdomsrådet hadde fått med seg kommunestyrepolitikere på laget.
Arbeidsgruppe administrasjon
Ansatte i kommuneadministrasjonen diskuterer oppgavene.