Arbeidsutvalget for forskjønningsmidler har vært på befaring i områdene der det var søkt om midler, og har nå fordelt 205 000 kroner til ulike tiltak.

Utvalget så på forslagene som er kommet inn på Elvevoll, Oteren, Taterneset, Kvesmenes, Apaja, Okseneset, Skibotn sentrum, Brenna, Hatteng skole og områdene ved kommunehuset.

1 Ved Elvevoll skole var det søkt om midler til stell av områdene rundt ballbingen og veien mot skolen. Det bevilges 25 000 til disse prosjekt.

2 På Oteren så vi på områdene rundt helsehuset. Rydding av skog, beplanting m.m. Det bevilges inntil 10 000 til dette arbeidet.

3 På og ved rasteplassen på Taterneset registrerte en at selv store bobiler kjørte ned til bord og benker som står på bakkekanten. Med stein eller lignende bør en hindre kjøring utenfor parkeringsplassen. Litt tynning av skogen mellom hovedveien og rasteplassen ville gjøre område mer innbydende. Informasjonsskilt om aktivitetstilbud i Storfjord Kommune bør komme opp. Bevilgning kr. 10 000,-.

4 Kvesmenes havn ble befart. Det var søkt om konteiner for engangsrydding av ikke sporbart søppel. Utvalget så noe på arealet og fant at området kunne forskjønnes med planering, tilsåing og opprydding. Skogen ovenfor veien kunne tynnes og stelles. Det bevilges 10 000 til forskjønning av området.

5 Det er kommet inn forslag om at sanddynene i Apaja tilføres kompostjord og tilsås. Området ble befart og vegetasjonen er på full fart inn på det området som får ligge urørt. Det er noe ulovlig ferdsel med kjøretøy som hindrer gjengroing på en del av området. Ingen tiltak i denne omgang.

6 Storfjord Kommune har under arbeid plan for "strandpromenade" rundt Okseneset. Planen er at en skal få en sti langs stranda fra Omsorgsenteret og LHL rundt Okseneset og tilbake etter Gammelveien. Langs stien settes det opp noen plakater, bord og benker m.m. Prosjektet støttes med kr. 20 000,-.

7 I Skibotn har en flere plasser med leplantingsforsøk. Spesielt to av disse områdene bør forskjønnes med noe blomster, bord og benker. Det bevilges kr. 10 000 til dette prosjektet.

8 Fra Skibotn sentrum og sørover har en gang- og sykkelveier. Disse ligger til dels langt fra E6. Mellom gang- og sykkelveiene er det mye tett urørt skog som burde vært tynnet og stelt. Til dette prosjektet avsettes det kr. 10 000.

9 Ved Storfjord kirke er det flere prosjekt som burde vært fullført. Skogen rundt parkeringsplassen burde vært tynnet. Spesielt området mellom gravplassen og parkeringsplassen burde vært stelt. Her kunne en fjerne det meste av skogen og benker kunne vært utplassert. Bevilgning kr. 10 000.
For noen år siden ble det kjøpt inn kantstein til veiene inn til kirka. Disse må nå legges ut. Utvalget bevilger kr. 20 000 brukes til dette arbeidet.
Gjerdet rundt kirka er en skam slik det står i dag. Det er planer om fornying av dette gjerdet. Utvalget bevilger kr 20 000 til dette gjerdet.

10 Brenna skytebaneanlegg har søkt om tilskudd til innkjøp av plenklipper. Plenklipping kan være med å forskjønne et område, men kan vel neppe klassifiseres som et varig tiltak. Det foreslås ingen bevilgning til dette prosjekt i denne omgang.

11 Velforeningen på Brenna har søkt om midler til forskjønning av området rundt Vanntårnet på Brenna. De tenker seg noe rydding, grillplass, bord og benker ved dette tårnet. Utvalget foreslår at det ikke bevilges midler til dette prosjekt i denne omgang.

12 Hatteng skole har søkt om midler til forskjønning av utearealet sør og vest for den nye delen av skolen. Her kan det slettes, tilsås og plantes. Skogen i bakkeskråningen nedover mot veien bør tynnes og stelles. Det bevilges inntil kr. 10 000 som kan brukes på dette prosjektet.

13 Det er søkt om midler til forskjønning av området ved Kommunehuset. Skogen må tynnes. Området planeres og tilsås. Det bør være rom for balløkke, grillplass, bord og benker. Det bevilges inntil kr. 50 000 til disse formål.

Skoler, lag og foreningen får tilbud om gjennomføring av prosjektene innenfor de rammer som utvalget har satt.

Bevilgningene enstemmig vedtatt.