Skolene deltar med lærerne Heidrun N. Grønvoll fra Hatteng skole, Linda Laupstad fra Skibotn skole og folkebiblioteket med Marianne Langånes.Programmet er rikholdig og gir mye som man må velge mellom, man kan møte nordiske barnebokforfattere og illustratører, og delta på spennende og aktuelle debatter. Her kan f. eks. nevnes lærerseminaret med tittelen ”Noen som passer for meg? Om bruk av litteratur i undervisningen.`I ”Finsk sensasjon” møter vi den finske forfatteren Salla Simukka som holder på med spenningstrilogien ”Snøhvit”.

Under tittelen ”Samisk barnelitteratur” blir det lagt fram forslag om en ny samisk barnebokpolitikk. På møteplassen kan en treffe tegneserieskaper Josef Yohannes som gjør internasjonal suksess med sin superheltserie ”The Urban Legend”.

Programmet for Nordisk barnebokkonferanse:

http://stavanger-kulturhus.no/BARN-OG-UNGDOM/Nordisk-barnebokkonferanse/Program/Program-for-Nordisk-barnebokkonferanse-2015

Alle utgifter for deltakerne fra Storfjord dekkes av bibliotekprosjektet i Nord-Troms, Framtidas kunnskapsarena, som har fått støtte fra Nasjonalbiblioteket, Troms fylkeskommune og Troms fylkesbibliotek.