Strandryddedagen 2017 løftes opp på et nordisk nivå når Norden for første gang samles til en felles dugnad mot marin forsøpling.

Hold Danmark Rent, Pidä Saaristo Siistinä ry (Finland), Ringrás (Færøyene), Landvernd (Island), Håll Sverige Rent og Hold Norge Rent mobiliserer i år til en nordisk strandryddedag, og flere titalls tusen frivillige over hele Norden skal ut og rydde.

Bli med på dugnaden!

I Norge er Nordisk strandryddedag en del av årets strandryddeuke 2. – 7. mai.

Hold Norge Rent oppfordrer alle til å bli med på dugnaden i løpet av denne uken, og lørdag 6. mai skal både statsminister Erna Solberg og klima- og miljøminister Vidar Helgesen ut og rydde.

Hver dag er en ryddedag!

Husk at hver dag kan bli en ryddedag, og alle står selvsagt fritt til å bestemme dato for egen ryddeaksjon.

Mange har allerede ryddet, og en del av oss venter fortsatt på våren. Hvis det ikke passer å bli med i løpet av strandryddeuken, kan man velge å rydde ved en senere anledning.

*teksen over er hentet fra www.holdnorgerent.no

 

Innsamling av avfall mandag 08.05.17

Storfjord kommune og Avfallservice AS organiserer innhenting av det samlede avfallet fra strandryddingen. Avfallservice vil ta med seg søppelsekker med det oppsamlede avfallet fra stedene listet opp under på mandag 08.05. Det er bare avfall oppsamlet i forbindelse med strandrydding som skal leveres på disse punktene. Gjenstander i fjæra som er for store til å bli plassert i søppelsekker bes varslet til kommunen slik at henting av disse kan organiseres på annet vis.

Steder for levering av søppelsekker:

- Konteiner ved Røykenes (sekker plasseres inntil konteiner)
- TK-Bygget i Skibotn på Industriveien (Vis a vis branngarasjen)
- Taternesset (Rasteplass ved Hatteng, plasser søppelsekker ved konteiner)
- Renseanlegget på Oteren
- Vestersiasenteret