Storfjord kommune satt i gang våren 2006 en forstudie i prosjektet Nordkalotthuset og nå har man kommet et steg videre; forprosjektet ble startet opp 1. oktober med en heltidsansatt medarbeider, Riitta Leinonen. Hun arbeider nå med å konkretisere de ulike funksjoner og tjenester som Nordkalotthuset kan tilby. I tillegg arbeides det med både finansiering og potensielle samarbeidspartnere på hele Nordkalotten.

Grunntanken bak ønsket om å etablere et Nordkalotthus i Skibotn, er at dette er et sentralt knutepunkt på Nordkalotten. Tradisjonelt sett et møtested for ulike mennesker, ulike kulturer og ulike aktører. Styringsgruppen som gjennomførte forstudien har satt tre nøkkelord for funksjonene i huset: næring, kultur og kunnskap. Nordkalotthuset skal kunne tilby tjenester med grenseoverskridende perspektiv for hele Nordkalotten og samtidig være et tilbud for lokalmiljøet.

Ungdomsrådet i Storfjord arbeider nå med sine forslag og ønsker i forhold til Nordkalotthuset og senere vil både lag og foreninger bli invitert til dialogmøter.

Har du ideer og synspunkter, ta gjerne kontakt med Riitta på kommunehuset. Hun treffes på telefon 77 21 28 17 eller e-post: riitta.leinonen@storfjord.kommune.no