Endelig, nå er det klart, prøveperiode har skaffet oss så mye og positiv erfaring med det tilbudet Storfjord Aksess skal tilby til andelshaverne i Storfjord Kabel TV-lag at vi nå vi åpne for tilknytning av kunder. I utgangspunktet tilbyr vi to typer abonnement, privat og bedrift.
Privat:
- En bruker løsning som kun er ment for en husstand.
- Kan ikke brukes i næringssammenheng.
- Hastighet 1024/1024 symmetrisk.
- Tilbudet inneholder 1 e-post adresse av typen "navn.etternavn"@storfjord.net, tilgang til Internett, modem og kabel for tilkobling av modem til kabel-tv nettet og nødvendig installasjon av modemet.
- Pris for denne type abonnement er kr. 1.000,- for etablering og kr. 450,- pr. mnd. i abonnement. Prisen er å forstå inklusive moms.
Bedrift:
- Flerbrukerløsning som kan brukes i næringssammenheng.
- Garantert hastighet 1024/1024 symmetrisk.
- Inneholder 5 e-postadresser av typen "navn.etternavn"@storfjord.net, tilgang til internett, trådløs bredbåndsruter, modem og modemkabel og nødvendig installasjon.
- Pris for denne type abonnement er kr. 1.600,- for etablering og kr. 800,- pr. mnd i abonnement. Prisene er å forstå som eksklusive moms.
Ta kontakt med Tom Kristiansen på tlf. 901 99 121 og e-post til Tom post@micro-tech.no eller Trond Arne Kongsli på tlf 917 07 348 og e-post trokongs@online.no for å bestille abonnement.

Når det gjelder IP - telefoni så vil ikke Storfjord Aksess tilby dette som en tjeneste til sine abonnenter. Men nettet er gjort klart for at andre skal kunne tilby slike tjenester til våre abonnenter. For de som ønsker å utnytte nettet for IP - telefoni så anbefaler vi dere å ta kontakt med allerede etablerte tilbydere av slike tjenester, Telio, Song/Tele Danmark m.fl.

Videre så har Storfjord Aksess startet arbeidet med å planlegge en videre utbygging for å kunne tilby bredbåndstjenester til større deler av Storfjord sin befolkning. Vi håper og tror at det i løpet av sommeren kommer til å skje en utbygging av et kabel-tv nett på Skibotn, i den sammenheng vil vi etablere en forbindelse fra til Skibotn for å kunne tilby de samme tjenestene til Skibotn som vi i dag er i ferd med å starte opp i Oteren, Hatteng og Kitdalen. Men allerede før sommeren kan det hende at vi har etablert en eller to pilotnett basert på trådløs teknologi i andre områder av kommunen, for eksempel Elvevoll, Horsnes, eller Signaldalen. Alt dette vil selvfølgelig avhenge av hvorvidt Storfjord Aksess får økonomi i den satsninga vi nå er i startfasen av. Til dere som er interessert i at Storfjord Aksess skal etablere nett i deres lokalområde, ta en opptegning av interesserte abonnenter og send dette til undertegnede. Dette vil være viktig dokumentasjon i den fasen vi nå går inn i hvor vi skal ta noen valg i forhold til neste fase av dette meget spennende "prosjektet".

Det var alt for denne gang, ha en fortsatt fin vinter og nyt lyset og sola.

Hilsen Trond Arne Kongsli, styreleder Storfjord Aksess AS
tlf. 917 07 348 e-post: trokongs@online.no