Våren er kommet med lyse kvelder og snøen har forsvunnet.
Vi ”våkner til liv” slik som naturen rundt oss. Det er mange muligheter som ligger foran oss.

Ishavsbanen
I Storfjord er det mye spennende som skjer. Arbeidet som har foregått med Ishavsbanen er meget positivt. Interregprosjektet om markedsanalyse og muligheter som Rambøll i Norge og Finland jobber med, avsluttes med et seminar i Torneo i august. Jeg har hatt møte med Stortingspolitikere som er veldig positive til Ishavsbanens fremtid og ønsker å jobbe sammen med oss om realiseringen av banen. Samferdselsministeren skal legge fram Nordområdestrategien 22. juni. I den er det også tatt med mulig jernbaneforbindelser øst/vest. Hva utvalget med Torbjørn Naimak som leder, har kommet fram til, vil få stor betydning for det videre arbeidet med Ishavsbanen. Fylkesråd Pia Svensgaard, Troms, sa på et møte i Nord Troms Region råd at Ishavsbanen er det alternativ som har størst potensiale i Troms, hun har stor tro på denne banen og vil hjelpe til med videre arbeid.

Vestersia
Vestersiaprosjektet er avsluttet. Folket der er fortsatt veldig engasjert for videre utviklingen av bygda med arbeidsplasser og tilflytting. Samfunnshuset på Vestersia bør være et samlingssted for folket.
Arbeidet med nothjellen på Rasteby har fått mer penger fra Fylkeskommunen. Dette er veldig positivt og jobben er i gang. Arbeidet med vegen i Steindalen er under oppstart i sommer.

Planer
Kystsoneplan for Storfjord, Kåfjord og Lyngen kommuner skal sluttføres i løpet av sommeren.
Reiselivsprosjektet som også omfatter disse tre kommuner har kommet godt i gang. Det er veldig positivt, og det åpner seg mange muligheter gjennom dette arbeidet.
Ellers er arbeidet med arealplan i Skibotndalen som det har kommet innsigelser på, kommet til mekling hos Fylkesmannen i slutten av juni. Vi håper på en god løsning for alle.

Ellers ønsker jeg alle en flott vår og til lykke med nasjonaldagen 17. mai

Med vennlig hilsen
Hanne Braathen
Ordfører