Da helgas UKM fylkesmønstring blei avslutta på Finnsnes søndag 13. april blei det ekstra hyggelig for alle som satt i salen med et spent og bankende Storfjord-hjerte. UKM-general Odd-Halvdan Jakobsen og Pål M Knutsen åpna avslutningssekvensen "Juryens time" med å utnevne Storfjord til årets UKM-kommune, og tildele kulturskolerektor Line Sørum-Løkås et gavekort fra Coop. Begrunnelsen var den formidable innsatsen som er gjort i lokal UKM-sammenheng, blant annet det arbeidet som gjøres for å trekke skolene med som samarbeidspartner.

Nytt av året er tre Coop-stipender á kr. 2.500,- som deles ut til bidrag som ikke går videre til landsmønstringa, men som har utmerket seg på en annen måte. To av disse, sammen med mange lovord, gikk til bidrag fra Storfjord: "Rått & Godt"-stipendet til bandet NoFuzz, og "Sprekt & Sprøtt"-stipendet til gruppa som sang og danset "Suveren", Amalie, Anette, Elena og Marte Rowene.

Og så, sist men ikke minst: Som eneste bidrag fra Nord-Troms blei Jonas Stenberg Nilsens skulptur "Høyrevridd dyr" trukket ut til å representere Troms i landsmønstringa i Trondheim.

Her er lista over alle som representerte Storfjord i fylkesmønstringa på Finnsnes. Gratulerer med flott innsats!

UTSTILLING
”Fotoserie” av Eline Lockert Johansen (foto) ”Vann” av Heidi Figenschau (foto) ”Høyrevridd dyr” av Jonas Stenberg Nilsen (skulptur) ”Veska” av Guro Siikavuopio (håndarbeid) ”Outsider” av Marit Figenschau (Veggmontasje) ”Jeg tulla bare” av Hanne-Marita Gjerseth (dikt)

SCENE
”No Fuzz” (Fredrik Rasmussen, Viktor Bomstad, Aksel Storås og Andreas
Ryeng) med to egenlagde låter
”Freestylers” (Niklas Borch Olsen, Vebjørn Elvemo Skare, Elias Lockert og Jonas Nystad Johansen) med Breakdance Anette Figenschau, Amalie Naimak, Elena Stenberg Nilsen og Marte Rowene Utby med sangen ”Suveren”
Jenny Konradsen med ”These Streets” (sang og piano) Malin Løkås og Sharon Lea Braham med egenlagd sang ”You were my everything”

FILM
Lynn Helen og Connie Iren Brenna med filmen ”Svanehjertet”