I alt 7 av de helt ledige er nyregistrerte (dvs var ikke med forrige måned!) Kjønnsfordelingen viser 8 kvinner og 20 menn! I alt 10 av de helt ledige er over 50 år.

Bruttoledighet:
Det er nå 13 personer som deltar i ordinære arbeidsmarkedstiltak (opplæring, lønnstilskudd og arbeidspraksis). Totalt er 41 arbeidssøkere uten ordinært arbeid (summen av antall helt ledige og personer på ordinære tiltak) og bruttoledigheten utgjør dermed 4,3 % av arbeidsstyrken.

Ungdom/langtidsledige/permitterte:
Det er registrert 9 helt ledige under 30 år.
Videre har vi registrert 2 langtidsledige og 5 permitterte arbeidssøkere.

Personer med nedsatt arbeidsevne:
Det er registrert 63 personer med nedsatt arbeidsevne; de fleste mottar arbeidsavklaringspenger og deltar i ulike tiltak. Også ASVO-deltakere inngår i denne gruppa.

Oppsummering/kommentar:
Arbeidsledigheten er nå på 2,8%,- like mange som for 1 år siden. (I Norge er ledigheten nå 2,6 % mens den er 2,4 % i Troms). Vi registrerer en betydelig nedgang i antall personer med nedsatt arbeidsevne sammenlignet med april 2011, ellers er situasjonen på arbeidsmarkedet meget stabil.
Stadig flere arbeidsgivere registrerer ledige stillinger selv på nav.no og finner ledigmeldt arbeidskraft i NAVs database over arbeidssøkere. Ta gjerne kontakt dersom det ønskes bistand.
Arbeidsgivere som ønsker nærmere orientering om NAV kan kontakte NAV Storfjord.


NAV Storfjord
Leen Berger