Det er 5 færre ledige personer sammenlignet med september -10 og 5 flere enn forrige måned. Kjønnsfordelingen viser 15 kvinner og 6 menn! I alt 8 av de helt ledige er over 50 år.

Bruttoledighet:
Det er nå 3 person som deltar i et ordinært arbeidsmarkedstiltak. Totalt er 24 arbeidssøkere uten ordinært arbeid (summen av antall helt ledige og personer på ordinære tiltak) og bruttoledigheten utgjør dermed 2,5 % av arbeidsstyrken.

Ungdom/langtidsledige/permitterte:
Det er registrert 3 helt ledige under 30 år.
Videre har vi registrert 2 langtidsledige og 1 permittert arbeidssøker.

Personer med nedsatt arbeidsevne:
Det er registrert 71 personer med nedsatt arbeidsevne; de fleste mottar arbeidsavklaringspenger og deltar i tiltak. Også ASVO-deltakere inngår i denne gruppa.

Oppsummering/kommentar:
Arbeidsledigheten er nå på 2,2%,- 5 færre helt ledige arbeidssøkere enn for 1 år siden. (I Norge er ledigheten nå 2,5 % mens den er 2 % i Troms). Samtlige nytilmeldte arbeidssøkere siden siste oppdatering - 11 i alt, er kvinner, noe som gjør at kvinneandelen av de helt ledige er hele 71%! Sammenlignet med september 2010 er det først og fremst innen bygg og anlegg samt reiseliv og transport ledigheten er redusert.

Stadig flere arbeidsgivere registrerer ledige stillinger selv på nav.no og finner ledigmeldt arbeidskraft i NAVs database over arbeidssøkere. Ta gjerne kontakt dersom det ønskes bistand.
Arbeidsgivere som ønsker nærmere orientering om NAV kan kontakte NAV Storfjord.

NAV Storfjord
Leen Berger