Det er 1 mindre enn for 1 år siden  og 8 færre enn forrige måned.
I alt 9, eller nesten 50% av de helt ledige er nyregistrerte (dvs var ikke med forrige måned!). Kjønnsfordelingen viser 9 kvinner og 11 menn! I alt 14 av de helt ledige er under 30 år!

Bruttoledighet:
Det er nå 6 personer som deltar i ordinære arbeidsmarkedstiltak (lønnstilskudd, opplæring og oppfølging). Totalt er 23 arbeidssøkere uten ordinært arbeid (summen av antall helt ledige og personer på ordinære tiltak) og bruttoledigheten utgjør dermed 2,4 % av arbeidsstyrken.

Ungdom/langtidsledige/permitterte:
Det er registrert 14 helt ledige under 30 år.
Videre har vi registrert 1 langtidsledig og ingen permitterte.

Personer med nedsatt arbeidsevne:
Det er registrert 62 personer med nedsatt arbeidsevne; de fleste mottar arbeidsavklaringspenger og deltar i ulike tiltak. Også ASVO-deltakere inngår i denne gruppa.

Oppsummering/kommentar:
Arbeidsledigheten er nå på 2,1%,- 8 færre enn for bare 1 mnd. siden. (I Norge er ledigheten nå 2,4 % mens den er 2 % i Troms). Det spesielle er at 14 av de helt ledige er under 30 år og NAV Storfjord planlegger å samle de i midten av oktober (ungdomskafe).
Stadig flere arbeidsgivere registrerer ledige stillinger selv på nav.no og finner ledigmeldt arbeidskraft i NAVs database over arbeidssøkere. Ta gjerne kontakt dersom det ønskes bistand.
Arbeidsgivere som ønsker nærmere orientering om NAV kan kontakte NAV Storfjord.


NAV Storfjord
Leen Berger