På grunn av veldig stor interesse for utbygging ønsker kommunen å rullere denne for å gjøre en vurdering av omfanget av utbygginger.

Saksopplysninger
Kommunedelplan for småkraftverk ble vedtatt i kommunestyremøte den 21.09.2009. Planen ble vedtatt som veiledende med følgende presiseringer:

  1. Storfjord kommunestyre vil legge vekt på at utbyggingen samordnes og gjennomføres ”klyngevis” av grønne/gule/blå områder mens røde områder skal skjermes. Men alle mulige utbygginger i et område/”klynge” må vurderes samlet i forhold til negative konsekvenser før tillatelse til ett anlegg gis.
  2. Utbyggingen av småkraftverk må ses i sammenheng med utbygging og forsterking av eksisterende kraftlinjenett i kommunen. Netteieren må derfor samordne sine utbygginger og forsterkinger av kraftledningsnettet i samråd med utbyggerne av småkraftanlegg.
  3. Rørgater må som hovedregel nedgraves i terrenget.
  4. Veianlegg som utbygges i forbindelse med småkraftanlegg er en ressurs for grunneiere og andre rettighetshavere i forbindelse med uttak av skogsvirke og annen næringsvirksomhet. Det bør opprettes avtaler mellom partene om rettighet til framtidig bruk av disse veiene i områder hvor det er skogressurser.
  5. Innspill fra Troms Fylkeskommune, kulturetaten tas til etterretning. Kommunestyret vil imidlertid presisere at kommunedelplanen for småkraftverk vil bli etterfulgt av konsesjonssøknad for det enkelte småkraftanlegg. Storfjord kommunestyre krever at både kjente og ukjente kulturminner m.v. må bli utredet som en del av konsesjonssøknaden for det enkelte anlegg. Dette gjelder også samiske kulturminner.
  6. Biologiske konsekvenser i forhold til fiske og planter må kartlegges grundig før tillatelser gis. Videre må andelen av ”urørt” natur totalt i Storfjord vektlegges i vurderingene.

Status konsesjon vannkraft i Storfjord (10.10.2011)
Gitt konsesjon: 7
Søknader inne til NVE:8 (9)

Mer informasjon vedrørende konsesjon finnes på NVE sin nettside.

Medvirkning
Storfjord inviterer alle til å komme med innspill til planarbeidet. Planen er tilgjengelig på Jokerbutikken i Skibotn, Coop marked Hatteng, Coop marked Oteren og i resepsjonen ved Storfjord rådhus. Den kan også lastes ned fra linken under.
Innspill til plan merkes våres referansenummer: 2009/1383. Frist for innspill er satt til 15.11.2011

Innspill til planen kan sendes til:
Storfjord kommune
Hatteng
9046 Oteren
eller på e-post: post@storfjord.kommune.no

Småkraftplan for småkraftverk
Kartoversikt