Storfjord kommune,
Lyngen kommune
Nordreisa kommune,
Skjervøy kommune
Kvænangen kommune

AVLYSER RYDDEAKSJONEN VÅREN 2008

Som vi tidligere har informert om på våre hjemmesider og i en egen artikkel i Nordlys er deponiene på Galsomelen og Navit stengt fra 1. mai 2008.

Dette medfører stor omlegging av driften ved våre anlegg. Det avfallet som tidligere ble lagt i fyllingene på Navit og Galsomelen, må nå omlastes og transporteres til andre anlegg i Finnmark, Midt – Troms eller til forbrenning i Kiruna.

Tidligere år har det vært transportert inn mellom 350 og 400 tonn avfall i de årlige ryddeaksjonene. Denne mengden bør avta en del, fordi alle husstandene kan levere denne typen avfall gjennom hele året på Galsomelen eller til containermottakene i kommunene.

Vi vil minne om at de bedriftene som selger elektronisk utstyr som komfyrer, vaskemaskiner, kjøleskap, elektriske ovner, har egen returordninger for dette avfallet. Det samme gjelder for motoroljer og bildekk. Men dette kan også leveres til våre containermottak.

Jern og andre metaller kan leveres til våre containermottak.

I 2009 tar vi sikte på å gjennomføre vår tradisjonelle ryddeaksjon, og vi vil komme ut med nødvendig informasjon om organiseringen av dette på nyåret 2009.

Informasjonen legges ut på våre nettsider og kunngjøres i Fremtid i Nord.

Med vennlig hilsen
Sigleif Pedersen
Daglig leder