Bakgrunnen for utstillinga var Storfjord kommunes slagord ”Mangfold styrker!”. Men hva betyr egentlig kulturelt mangfold og flerspråklighet for deg og meg og naboen?

Storfjord språksenter har i samarbeid med fotograf Hallgeir Naimak fotografert og intervjuet 10 storfjordinger. Resultatet fra dette prosjektet er samla i ei vandreutstilling som blei åpna på rådhuset under Storfjoruka 2011. Siden har den blant annet besøkt biblioteket I Lakselv. Utstillinga viser hva mangfoldet innebærer. Her møter vi blant andre Aksel Baahl (10 år), skolelev og sykkelentusiast som har en samisk bestefar og en finsk bestemor og som lærer finsk på skolen. Vi møter Lucineide Santana dos Santos, opprinnelig fra Salvador Bahia i Brasil men i 2011 bosatt på Elvevoll, og vi møter Kurt-Are Nymo, døl, målmann og elgjeger, som bevisst har valgt å opprettholde signaldalsdialekta. De sju andre som er portrettert bidrar ytterligere til å mangfoldiggjøre bildet av storfjordingen, og viser at de store ordene også har et sterkt personlig aspekt.

Da vi spurte storfjordingene hva som var deres skatter var det en som svarte: "Folka her er en skatt for meg". Denne utstillinga illustrerer dette poenget, og kan absolutt anbefales. Du kan kan se den her: http://www.spraaksenter.no/?p=928.