Otertinden
Otertinden sett fra Olsborg i SIgnaldalen.
Beskrivelsen fra en av våre skattejegere er dekkende for flere som har trukket fra Otertinden som en av sine skatter: ”Dette er en spesiell fjellformasjon enten du kommer kjørende, syklende eller gående innover fjorden, eller om du er inne i Signaldalen. Det er en spesiell turistattraksjon, og avbildet på uttallige postkort, og i uttallige bøker og tidsskrifter fra gammel tid og fram til i dag.”
Utsikt fra Otertinden
Utsikt fra Otertinden.
Otertinden blir kalt Nord-Europas Matterhorn, og ruver med sine tvillingtinder 1356 m.o.h. Tinden er et av de mest avfotograferte motivene i Storfjord, og ses best fra Signalnes om lag 15 km oppover Signaldalen. Tinden blei besteget for første gang i 1911 av to tyskere, og har siden hatt hundrevis av besøkende, deriblant Peter Wessel-Zapffe. Det er ikke nødvendig med klatreutstyr for å komme seg på toppen dersom man velger å gå opp på sørvest-sida, men det anbefales at man har med seg kjentfolk for å finne den rette veien mot toppen.

Tips oss om DINE skatter!

Hvilke Storfjord-skatter har du i skattekista di? Tips oss om naturperler, steder, opplevelser, personer, historier eller andre spennende ting som du pleier å trekke fram når du skal fortelle andre om Storfjord.

Ring omdømmemedarbeider Maria Figenschau på telefon 77 21 29 65, send sms til 400 288 67, eller e-post til maria.figenschau@storfjord.kommune.no.