steindalsbreen
Steindalsbreen. Foto: Elin Solli.
Steindalen er et mye besøkt turmål, både av lokalbefolkninga og tilreisende. Her har kommunen satt opp to av sine trimpostkasser, og hvert år arrangeres det populære turmarsjer i med utgangspunkt i Akselstua. En av våre skattesamlere omtaler Steindalen slik: ”Steindalen og Steindalsbreen bør en turist få oppleve.” En annen trekker fram Steindalen som kulturlandskap for landbruket: ”Jeg bruker å fortelle andre om hvordan mine foreldre og besteforeldre drev jordbruk oppe i dalen, tørket høy og dro det ned med kjelke på vinteren.”
steindalsbreen
Turen egner seg for hele familien. Foto: Steinar Dalheim Eriksen.
Isbreen i Steindalen på vestsiden av Storfjorden mellom Oteren og Lyngseidet er lett tilgjengelig for de fleste. Turen til isbreen kan du greie på rundt to timer langs en fin tursti i fjellterreng. Storeng og Steindal Trim har satt opp skilt med samiske stedsnavn og oversetting og betydningen av disse, slik at du får ekstra utbytte av turen. Turen blir dermed også en god representant for tre stammers møte.
steindalsbreen
Foto: Elin Solli.
Steindalsbreen er karakterisert som en geologisk godbit, fordi man her kan finne isrand-trinn som dekker en tidsperiode på over 8000 år. De eldste finner du nederst i dalen, mens det er helt ferske avsetninger øverst oppe under breen. Dette påvirker også vegetasjonen, som er artsrik og velutvikla nederst i dalen og prega av pionervegetasjon med få arter øverst.
steindalsbreen
Foto: Elin Solli.
Lokale ildsjeler har i tillegg markert brefotens tilbaketrekking over de siste om lag 15 årene, så for den som er interessert i klimaendringer gir turen et ekstra perspektiv.

Tips oss om DINE skatter!

Hvilke Storfjord-skatter har du i skattekista di? Tips oss om naturperler, steder, opplevelser, personer, historier eller andre spennende ting som du pleier å trekke fram når du skal fortelle andre om Storfjord.

Ring omdømmemedarbeider Maria Figenschau på telefon 77 21 29 65, send sms til 400 288 67, eller e-post til maria.figenschau@storfjord.kommune.no.