Tornedalsrådet skole

På møtet, som ble avholdt på Skibotnsenteret ,møttes representanter fra  kommunene Nordreisa, Storfjord, Enontekiö og Kiruna. Rådgiver Eivind Bratsberg fra Fylkesmannen i Troms var observatør og deltaker i møtet. Agenda for dagen var å konkretisere hva og hvordan vi ser for oss et operativt skolesamarbeid der elever, lærere og rektorer kan bli de mest sentrale og aktive samarbeidsparter i et grenseoverskridende skolesamarbeid. Møtet var prosessveiledet og flg. 3 hovedkonklusjoner legges til grunn før neste samling i sept. 2009:

Kiruna og Enontekiö kommuner skal innen en måned avvikle et møte for å starte en dialog om det er mulig å komme fram til integrasjon mellom skolene på svensk og finsk side.

I mai avvikles et felles rektormøte i forsamlingshuset i Karesuando der skoleledernivå skal bli enige om omfang og innhold videre framover i et tre prs perspektiv

Storfjord kommune har flere ansatte med spisskompetanse i å jobbe fram prosjektsøknader og har derfor ansvaret for å utforme og søke om ekstern finansiering av flere typer mindre skoleprosjekter. På planen er elevutveksling, klassebesøk, felles metodikk - og fagdager for lærere i alle tre land mm.

Vår 2009 :  finskelevene på Hatteng og Skibotn skoler reiser til Rovaniemi og besøket der håper vi skal bli til inspirasjon for å utvikle språkferdighetene videre framover.