Fylkesrådet behandlet i møte den 24. mai fordeling av det tildelte rammebeløpet, og ett av de to anleggene i Storfjord som har søkt om midler havnet på årets tildelingsliste.

Fylkesråd Synnøve Søndergaars har fokusert på på de utfordringer vi ser innen folkehelsearbeidet: psykisk og fysisk helse, generell vektøkning i befolkningen og inaktivitet.

5,6 mill kroner av totalbeløpet til kommunene i Troms er fordelt for å styrke satsingen på lavterskel tilbud som ballbinger ved skolene, skiløyper i nærområdet, ridestier osv. Fra Storfjord var det levert inn to søknader i kategorien ordinære anlegg, og i år har den planlagte klatreveggen i Skibotnhallen fått tilsang om midler. Den andre søknaden gjaldt elektroniske skiver på Brenna skytesenter, og denne søknaden kan fremmes igjen i 2006.

Fylkesrådet vil også prioritere hester og rideanlegg - som er en idrett mange av fylkets ungdommer er opptatt av, og bevilger derfor kr 875 000 til nytt stallanlegg ved Tromsø ryttersportklubb og 200 000 til ridesti ved Skånland stall og rideklubb.

Vil du se hele lista over anlegg som har fått midler i 2005, kan du klikke her.