Fredag 17. september inviterer Vestersida Bygdeutvalg til offisiell åpning av ballbingen de har satt opp i løpet av sommeren. Takket være stor egeninnsats og tilskudd fra bl.a. spillemiddelordninga står det nå et helt nytt nærmiljøanlegg uttafor Elvevoll oppvekstsenter - åpent for alle som ønsker å bruke det.

Spillemidlene bevilges i tre ulike kategorier:
Ordinære anlegg: Dette er anlegg med ei kostnadsramme på over 400.000,-. Det kan ytes et tilskudd på 1/3 av totale kostnader, med et tillegg på 25% for Nord-Norge (tilsammen omtrent 42%). Maksimalt tilskudd kr. 700.000,-
Nærmiljøanlegg: Anlegg med ei kostnadsramme på inntil 400.000,- som skal være åpen for alle, og ligge i tilknytning til boligområder, skoler e.l. Det gis 50% tilskudd til slike anlegg.
Mindre kostnadskrevende nærmiljøanlegg: Kostnadsramme på inntill 80.000,- med 50% tilskudd.

Dette må være klart før du søker:
- tinglyst skjøte eller festeavtale for området som skal brukes
- godkjente planer og behovsoppgave
- detaljert kostnadsoverslag
- finansieringsplan med dokumentasjon
- driftsplan for bruk og vedlikehold av anlegget
Reglene er litt forskjellige for de ulike anleggstypene, bl.a. hva gjelder krav til skjøte.

Alle søknader skal gå via kommunen. Viktige datoer er 1. november som er frist for innsending til kommunen (OBS! Forhåndsgodkjenninga skal da være gjort), og medio mai som er da man kan regne med svar fra fylkeskommunen. Søknadene for mindre kostnadskrevende nærmiljøanlegg behandles fortløpende fra midten av mai.

Dersom man får innvilget tilskudd har man normalt to år på seg til å fullføre anlegget. Dugnad godkjennes som egenandel, og kan i mange tilfeller utgjøre nesten hele det resterende beløpet.

Har du spørsmål om ordninga? Ta kontakt med kulturkontoret på tlf. 777 14500.

(MF 12.09.04)