Informasjon om stønadsordningen spillemidler til utstyr

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) og Kultur- og kirkedepartementet introduserte i 2003 en treårig forsøksordning hvor idrettslag og foreninger tilknyttet NIF kunne søke om stønadsmidler til innkjøp av idrettsutstyr. I fjor var den totale rammen 10 millioner kroner. Årets ramme vil være klar i begynnelsen av mai.

Følgende overordnede retningslinjer gjelder for tildelingen av spillemidler til utstyr:
- Det er kun lag og foreninger tilsluttet NIF som kan stå som søkere.
- Det kan søkes om inntil 1/3 av veiledende utsalgspris, begrenset oppad til et tilskudd på 100.000 kroner. De resterende 2/3 må laget selv skaffe til veie. Lag og foreninger kan ikke sende søknad før den resterende finansiering er på plass. Den nedre tilskuddsgrensen er satt til 2000 kroner.
- Det kan søkes om støtte til kjøp av konkurranseutstyr, treningsutstyr og sikkerhetsutstyr. Personlig utstyr og driftsutstyr er ikke stønadsberettiget. Tilskudd gis ikke til å dekke utgifter på allerede innkjøpt utstyr eller til montering/klargjøring av utstyr.
- I tråd med NIFs og statens idrettspolitiske målsettinger skal utstyr til barne- og ungdomsaktivitet prioriteres. Videre skal hensynet til aktivitet blant funksjonshemmede ivaretas.
- Utstyret skal kunne brukes i kommunale idrettsanlegg.

Hvert særforbund har i samarbeid med NIF utarbeidet en liste over hvilket utstyr som er stønadsberettiget innen de enkelte idrettene. Listen kan fåes ved henvendelse til det respektive særforbunds kontaktperson. Alle henvendelser fra lag og foreninger om ordningen skal rettes til denne kontaktpersonen.

Lag og foreninger fikk tilsendt søknadsskjema per e-post 28. februar. Søknadsskjema er også lagt ut på www.idrett.no og på ulike særforbunds internettsider. Søknadene skal sendes lagets eller gruppen i lagets respektive særforbund innen 15. april (barneidrettsskoler sender sine søknader til sin idrettskrets). NIF vil legge fram endelig innstilling til Idrettsstyret 27. mai, og tar sikte på å utbetale midlene til særforbundene i løpet av juni. Midlene utbetales lag og foreninger etter at særforbundene har mottatt kjøpskvittering.

Spørsmål i forbindelse med denne ordninga kan også rettes til Storfjord kommune ved kulturkontoret, tlf. 982 89 091.