Kursene er lagt opp rundt fysiske gjøremål og kursing i muntlig samisk. Det vil bli laget små temaordlister for hvert av kursene. Denne delen av kulturkalenderen angår foredling av råvarer. Kursholder har med råvarer til undervisningsforemål. Kursdeltagere kan ta med fisk og kjøtt til eget bruk. Kursene er gratis.

12. september, klokken 17-20: Vi foredler ferskvannsfisk/ Min sálttet ja suovastit sáivačácheguolit

Vi har hovedfokus på sik og tilberedning av saltsik og røkt sik. Men annen ferskvannsfisk kan også tas med. Vi lærer ord og uttrykk til arbeidsprosessen, men ser også på navn og uttrykk på ferskvannsfisk generelt.

26. september, klokken 17-20: Vi lager gurpi/ Min ráhkadit gurpit

Gurpi er en samisk delikatesse av malt reinsdyrkjøtt. Elgkjøtt kan også benyttes. Gurpi skal røkes, men dette gjøres på neste kurskveld. Vi lærer ord og uttrykk til arbeidsprosessen, men ser også på ord og uttrykk knyttet til rein og slakting.

10. oktober, klokken 17-20: Vi røyker kjøtt/ Min suovastit bierggu ja gurpi

Vi ferdigstiller gurpi fra forrige kurskveld og lærer samtidig hvordan kjøtt generelt røykes. Vi lærer ord og uttrykk til arbeidsprosessen, men ser også på ord og uttrykk knyttet andre typiske samiske matretter.

24. oktober, klokken 17-20: Vi spiser og snakker samisk/ Min boradit ja sámastit

Vi avslutter matkurset, og smaker på det vi har laget. Vi evaluerer kurset og planlegger et eventuelt tilsvarende duodjikurs.

Det er påmelding til kursene til kursholder Sven Mannela, Storfjord språksenter:
e-post: sven.mannela@storfjord.kommune.no
Tlf:  400 28 847