Steinar Engstad
Steinar Engstad (t.v.) og ordfører Sigmund Steinnes.

Han trodde han skulle komme i kommunestyret for å orientere kommunestyret i en sak, men endte i stedet opp ved talerstolen som mottaker av årets kulturpris.

Storfjord kommunes kulturpris deles ut annethvert år i partallssår.I år skal prisen deles ut for 14. gang.

Kulturprisen kan tildeles lag og organisasjoner, eller privatpersoner som i kraft av å være aktive utøvere, ledere, trenere eller organisatorer har gjort seg spesielt positivt bemerket gjennom sitt frivillige virke innenfor kulturarbeidet i Storfjord. Prisen består av en veggplakett med kommunevåpen og ei gravert messing-plate, samt et pengebeløp på kr. 5.000,- .

Alle innbyggere og organisasjoner i Storfjord har forslagsrett, og i år var det kommet inn seks forslag. Styre for oppvekst og kultur har gjennomgått alle forslagene, og kommet fram til at en av disse skal motta årets pris.

 

Ordføreren deler ut prisen.
Ordføreren deler ut prisen.

Begrunnelsen for årets tildeling er:

Gjennom flere tiår har årets prismottaker drevet Skibotn skytterlag nesten helt alene.

Han avholder flere treninger med ungdommene i bygda året rundt. Før større stevner som for eksempel NNM på Brenna i år avholdt han trening nesten hver dag uken før mesterskapet. Dette kunne en klart se av resultatlistene etter stevnet. De gangene foreldrene ikke kan eller har "tid" til å kjøre sine håpefulle til trening eller mesterskap, så tar han dem med seg i bilen og kjører.

De gangene han selv ikke kan kjøre og andre kjører, så ordner han alltid alt klart for dem, og han er den første som sender sms for å høre hvordan det har gått.

Det er også årets prismottaker som kan takkes for at det er elektronisk anlegg både innendørs og på 100-metersbanen på Skibotn skytesenter. At det er på 100-metersbanen og ikke på 200-meteren som de voksne bruker viser at han har et utrolig stort hjerte for de yngste i skytterlaget.

Alt dette arbeidet for rekruttering og gode rammevilkår for barn og unge i Skibotn skytterlag gjør han selv om hans egne barn forlengst er voksne og har flyttet ut. Det er på tide at denne "anonyme" mannen får takk for det arbeidet han legger ned, det er et arbeid som det står meget stor respekt av.

Årets prismottaker er Steinar Engstad.

Vi gratulerer!