Anne og Jonas
Anne Rasmussen og Jonas Stenberg Nilsen er fornøyde med det nye tilbudet om Småobbsentral.

Småjobbsentralen er et samarbeid mellom Ungdomsrådet og Forebyggende tjeneste i Storfjord kommune. Målet er at den som trenger hjelp til ulike småjobber hjemme, på hytta eller i bedriften skal kobles opp mot arbeidsvillig ungdom som ønsker å tjene noen ekstra kroner mot å utføre slike jobber.

- I Ungdomsrådet har vi diskutert mulighetene for jobb for ungdom under 18 år her i kommunen. Vi fant ut at det stort sett er ganske dårlig, så vi sendte brev til næringslivet og til avisene om saka, sier ungdomsrådets leder Jonas Stenberg Nilsen.

Ungdomsrådet fikk flere gode tilbakemeldinger på brevet sitt, og i Forebyggende tjeneste tok de i mot ballen med et forslag om å opprette en Småjobbsentral. Ungdomsrådet tente med en gang på den ideen, og nå kan altså Småjobbsentralen lanseres.

- Mange av våre brukere kan trenge hjelp til ulike småoppdrag i hjemmet, og dersom det finnes ungdom i kommunen som kan tenke seg å hjelpe til på denne måten er det veldig positivt, sier leder for forebyggende tjeneste Anne Rasmussen.

Småjobbsentralen
Småjobbsentralens logo.

Det er ikke bare brukere av forebyggende tjeneste som kan benytte tilbudet. Både andre privatpersoner og lokale bedrifter oppfordres til å benytte sentralen.

- Småjobbsentralen fungerer slik at den som trenger hjelp kan melde inn en jobb til kommunen, som legger ut en annonse om jobben på sine nettsider. Der kan ungdom selv gå inn for å se hvilke oppdrag som er ledig. Nettsida kan også benyttes av ungdom som vil annonsere at de ønsker jobb, forteller Jonas.

Storfjord kommune har kun ansvaret for formidling av småjobber. Alle avtaler gjøres direkte mellom oppdragsgiver- og taker, også med hensyn til avlønning. De fleste ungdommer i målgruppa har skattefrikort. Uansett er det Skatteetatens regler som gjelder.

- Nå går vi ut med informasjon på skolene, til brukerne og til media, og håper selvsagt at tilbudet blir godt mottatt overalt, avslutter de to.