1130 - 1800 Åpen dag på Opdal Gård
1600 - Guidet tur opp Bollmannsveien

Opdal Gård

Nord Troms Museum, avd. Skibotn inviterer til kafé og omvisning på Opdal gård.

På Elsnes innerst i Storfjorden ligger Opdal gård. Inne i det lille hvitmalte våningshuset er det nesten bare den blomstrede plastduken fra 70-tallet som røper at det har bodd folk her siden mellomkrigstida. Ellers dominerer det hjemmesnekra og hjemmesydde. Opdal ligger ved den gamle riksveien, ca. 10 km. nord for Hatteng. Gjenstandene og interiøret på gården vitner om nøysomhet, oppfinnsomhet og skaperglede.

Det vil bli salg av kaffe og vafler stekt på gammelmåten.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen.

Bollmannsveien

Det er laget en egen parkeringsplass for denne turløypa på Grasnes (mellom Fallsnes og Bensjord). Denne er merka med skilt fra E6/E8. Avgang herfra kl. 1600

Løypa strekker seg langs den gamle anlegssveien oppover lia. Den er 5,5 km lang og stiger opp til 550 moh. Våte partier er klopplagt, og to platåer med jevne mellomrom før toppen gir muligheter for en rast underveis. Det er anlagt rasteplass og utedo på platået ca. 30 – 45 minutter fra toppen. Det er lurt å fylle vannflaska i fossen (vannposten) i nedre del av løypa, da det ikke er bekkefar eller annet vann andre steder langs løypa.

Denne stien er et krigsminne, bygd av krigsfanger under andre verdenskrig som en del av Lyngenlinja. Langs stien er det satt ut seks skilt med opplysninger om krigsårene i Storfjord. På toppen er det en rekonstruert bunker som kan benyttes til kafferast og overnatting. Utsikten fra stien er formidabel, og gjør at dette er en flott tur sjøl om du ikke når helt til toppen.

Skogmester Viggo Johansen vil stå for guidingen, mens kulturkonsulent Elisabeth Skare vil sørge for gode pauser  underveis. Vi satser på en skikkelig kafferast med bålkaffe og kanelsnurrer.

Værforbehold!

Velkommen skal du være.