promenaden stå
Stien passer for alle. Fra den offisielle åpninga i 2005.

Strandpromenaden blei offisielt åpna 1. oktober 2005, i anledning eldredagen og Friluftslivets år. Mottoet for Friluftslivets år var ”Friluftsliv for alle”, og målet for strandpromenden er at enda flere skal få anledning til å nyte den vakre naturen i Storfjord.

Stien ligger i randsonen til Skibotnutløpet naturreservat. Du kan lese med om naturreservatet her: Skibotnutløpet naturreservat. Stien er dekket med hardtråkket knust gabbro velegna for ferdsel med rullestol og rullator, men også for stavgjengere, familier med barnevogn og alle andre.

Stien er finansiert med støtte fra bl.a. Fylkesmannens friluftsmidler, FYSAK Storfjord og Storfjord kommunes forskjønningsmidler.

østersurt
Østersurt.

Etter åpninga er strandpromenaden supplert med opplysningsskilt langs stien, der turgåere kan lese informasjon om naturreservatet og omgivelsene. Disse plakatene er nettopp friska opp med nye utgaver. Det er også satt opp bord og benker som gir mulighet for en rast underveis.

På bildet ser du østersurt (Mertensia maritíma). Dette er en sjelden plante så nær elveutløp, men i utløpet av Skibotnelva kan du finne den mange steder. Se denne og mange flere planter langs strandpromenaden.

God tur!