I mai begynner Troms fylkeskommune å fordele tilskudd til mindre kostnadskrevende nærmiljøanlegg. Tilskuddene fordeles etter først-til-mølla-prinsippet, så dersom du går med planer om utbygging er det lurt å være tidlig ute med søknaden!

Mindre kostnadskrevende nærmiljøanlegg kan motta 50% tilskudd, innafor ei kostnadsramme på 20.000 - 80.000 kroner. I mange tilfeller vil dugnadsinnsats kunne dekke opp de resterende 50%, slik at det ikke er nødvendig med så stor egenkapital.

Denne ordninga har en litt forenkla søknadsprosess, og det er også et enklere regnskapsskjema enn for øvrige spillemiddelordninger.

Det søkere må ha klart for seg før man søker er
- Hva vil dette koste?
- Hvordan skal det finansieres? (spillemidler + dugnad + sponsing + egne midler etc.)
Det stilles også krav til tinglyste dokumenter som viser at utbyggeren har tillatelse fra grunneier til å ha nærmiljøanlegget på det aktuelle området i minimum 10 år.

Kommunen skal fungere som mellomledd, og er behjelpelig med å svare på spørsmål og fylle ut søknadsskjema. Ta kontakt med Kulturkontoret på tlf. 777 14500.

Under menyvalget "Kultur og fritid" til venstre finner du denne og alle de andre tilskuddsordningene nærmere beskrevet, med lenke til aktuelle søknadsskjema.