Det blir sakte-TV med Lars Monsen på dagtid, og Sommeråpent hver kveld fra steder i området, litt på samme måte som tidligere år. I Storfjord skal Sommeråpent sendes fra Skibotn. I tillegg blir det sendt et redigert sammendrag av dagens tur i etterkant av Sommeråpent på NRK1. 

Dette er et sammendrag av den informasjonen NRK har sendt ut til ordførerne i de kommunene det skal sendes fra:

 

Om prosjektet

NRK planlegger å gå daglig mellom 11.00 og 16.00. De lager direkte TV minutt for minutt mens de går fra A til B. På stedet de kommer til, «slår de leir» og gjør seg klar til Sommeråpent direkte på NRK1 om kvelden fra ca. 2120. Så redigerer de en oppsummering av dagens tur som blir et program på ca. halv time som sendes rett etter Sommeråpent opp mot kvelden.

 

Publikum og sikkerhet 

NRK er usikre på hvor stor interessen blir. Siden fjellet er åpent for alle, er Monsen og NRK spente på om folk vil henge seg på turfølget. NRK er tydelige på at ingen behøver å melde seg på turen, og at alle går på eget ansvar. Dette er ikke et arrangement i den forstand, men erfaringene fra «Sommerbåten» tilsier at en del vil ha lyst til å vise seg frem når NRK er i et område, eller rett og slett bare er nysgjerrig.

Lurer du på hvor Monsen skal gå? Se oversikten her: https://www.nrk.no/sommer/her-skal-monsen-ga-i-sommer-1.14039017

   

Det som skjer utenom selve sendingene 

Selv om NRK ikke er på et så tydelig tettsted som de har vært tidligere, kan ønsker om å lage små arrangement dukke opp, enten ved basen eller ute i terrenget. Noen steder kommer det til å skje mye, andre steder lite.  Denne variasjonen er bra! NRK er positiv til at det gjennomføres andre arrangement under forutsetning av at det ikke eksponerer ren reklame, og ikke ødelegger NRKs planlagte og nødvendige aktiviteter som lydprøver osv., og at det som skjer er forsvarlig og ikke er farlig og er avtalt med grunneier, hytteeier, DNT.  Derfor er det viktig med god dialog og koordinering om hva som planlegges. 

 

Kommunens rolle

Storfjord kommune har bidratt med innspill om aktuelle tema som særpreger Storfjord kommune, og har foreslått opptakssteder for Sommeråpent både ute og inne. Vi har vært i kontakt med både NRK og DNT som har en sentral koordineringsrolle på fjellet, og vi vil fortsette å bidra med det vi kan. Det blir spennende å se hva redaksjonene til slutt velger ut, men vi er sikre på at sendingene fra vår kommune kommer til å bli kjempefine.

 

Storfjord kommune håper at flest mulig vil være med Monsen på tur, og delta under kveldssendingene. Dersom dere har gode tips, eller planlegger egne arrangementer, vil vi gjerne vite om det. Tips og innspill sendes også til redaksjonen: nrksommer@nrk.no.