Kommunens høringsuttalelse skal til politisk behandling i kommunestyret 24.april. Sakspapirer vil være klar for utsending 16.april. Dersom kommunens innbyggere ønsker å gi innspill til forhåndsmeldingene, som fremdeles er ute til høring, er meldingene å finne på hjemmesida til NVE med følgende link http://www.nve.no/no/Konsesjoner/Konsesjonssaker/Vannkraft/ eller på rådhuset i resepsjonen.

 

NVE har oversendt to meldinger med forslag til konsekvensutredningsprogram for vannkraftutbygginger i Skibotn og Stordalen. 

Troms Kraftforsyning og Energi har utarbeidet melding om utvidelse av selskapets reguleringsanlegg i Skibotn. Selskapet planlegger å gjennomføre fire separate tiltak som vil øke selskapets nedslagsfelt til Skibotn kraftverk med 25 prosent, inkludert ombygging og effektivisering av Skibotn kraftverk.
Høringsdokumentene for denne utbyggingen finner du her.

Statskog SF har søkt om å bygge ut vassdraget i Stordalen. De har planer om å bygge og drive et kraftverk i Stordalselva. Kraftverket vil utnytte fallet i Stordalselva ved at vannet ledes fra inntak på kote 360 til kraftstasjonen på kote 120. 
Høringsdokumentene for denne utbyggingen finner du her.

Prosjektene er delvis konkurrerende med hverandre. NVE vil derfor behandle dem samlet og har sendt prosjektene samlet ut på høring.

NVE vil i løpet av høringsperioden arrangere et åpent folkemøte. Tid og sted for dette vil bli kunngjort av NVE senere. På møtet vil NVE orientere om saksbehandlingen av meldingene, og tiltakshavere vil orientere om planene og forslag til utredningsprogrammer.

To eksemplarer av hver av meldingene er lagt ut på følgende steder til offentlig gjennomsyn: Skranken i Storfjord rådhus på Hatteng, venteværelset på legekontoret på Oteren og Jokerbutikken på Skibotn. Ett av eksemplarene kan en låne med seg hjem i max. 3 dager. Det andre må ikke fjernes fra utleggingsstedet.