Det er 1 mindre  sammenlignet med mars -11 og 2 flere enn forrige måned.

I alt 12 av de helt ledige er nyregistrerte ( dvs var ikke med forrige måned!) Kjønnsfordelingen viser 10 kvinner og 15 menn! I alt 8 av de helt ledige er over 50 år.

Bruttoledighet:
Det er nå 10 personer som deltar i ordinære arbeidsmarkedstiltak (opplæring, lønnstilskudd og arbeidspraksis). Totalt er 35 arbeidssøkere uten ordinært arbeid (summen av antall helt ledige og personer på ordinære tiltak) og bruttoledigheten utgjør dermed 3,7 % av arbeidsstyrken.

Ungdom/langtidsledige/permitterte:
Det er registrert 10 helt ledige under 30 år.
Videre har vi registrert 3 langtidsledige og 2 permitterte arbeidssøkere.

Personer med nedsatt arbeidsevne:
Det er registrert 66 personer med nedsatt arbeidsevne; de fleste mottar arbeidsavklaringspenger og deltar i tiltak. Også ASVO-deltakere inngår i denne gruppa.

Oppsummering/kommentar:
Arbeidsledigheten er nå på 2,6%,- 1 mindre enn for 1 år siden. (I Norge er ledigheten nå 2,6 % mens den er 2,4 % i Troms). Antall ledige under 30 år er økt noe i fht forrige måned, ellers er situasjonen på arbeidsmarkedet meget stabil.
Stadig flere arbeidsgivere registrerer ledige stillinger selv på nav.no og finner ledigmeldt arbeidskraft i NAVs database over arbeidssøkere. Ta gjerne kontakt dersom det ønskes bistand.
Arbeidsgivere som ønsker nærmere orientering om NAV kan kontakte NAV Storfjord.


NAV Storfjord
Leen Berger