I Storfjord kommune ligger flere verneområder. Du finner grundig informasjon om disse på www.lovdata.no. I dette sammendraget får du litt innsikt i formålet for hvert enkelt område, og hvilke restriksjoner som gjelder.
LULLEFJELLET NATURRESERVAT

I medhold av lov om naturvern av 19. juni 1970 nr. 63 § 8, jf. § 10 og §§ 21, 22 og 23, er et barskogområde i Storfjord kommune i Troms fylke fredet som naturreservat ved kgl. res. av 21. desember 2000 under betegnelsen Lullefjellet naturreservat.
Det fredete området berører følgende gnr./bnr.: 45/2. Reservatet dekker et totalareal på 5.652 dekar.
Grensene for naturreservatet fremgår av kart i målestokk 1:7.000, datert Miljøverndepartementet desember 2000. De nøyaktige grensene for reservatet skal avmerkes i marka. Knekkpunktene skal koordinatfestes.
Forskriften med kart oppbevares i Storfjord kommune, hos Fylkesmannen i Troms, i Direktoratet for naturforvaltning og i Miljøverndepartementet.
Formålet med fredningen er å bevare et skogområde med alt naturlig plante- og dyreliv og med alle de naturlige økologiske prosessene. Av spesielle kvaliteter kan nevnes at en av Nordens største kalkfuruskoger inngår i området.
RØYKENESELVA NATURRESERVAT

I medhold av lov om naturvern av 19. juni 1970 nr. 63 § 8, jf. § 10 og §§ 21, 22 og 23, er et barskogområde i Storfjord kommune i Troms fylke fredet som naturreservat ved kgl. res. av 21. desember 2000 under betegnelsen Røykeneselva naturreservat.
Det fredete området berører følgende gnr./bnr.: 41/1, 41/2, 41/3, 41/4, 41/7, 45/2. Reservatet dekker et totalareal på 6.133 dekar. Grensene for reservatet fremgår av kart i målestokk 1:5.000 datert Miljøverndepartementet desember 2000. De nøyaktige grensene for reservatet skal avmerkes i marka. Knekkpunktene skal koordinatfestes. Forskriften med kart oppbevares i Storfjord kommune, hos Fylkesmannen i Troms, i Direktoratet for naturforvaltning og i Miljøverndepartementet.
Formålet med fredningen er å bevare et skogområde med alt naturlig plante- og dyreliv og med alle de naturlige økologiske prosessene. Av spesielle kvaliteter kan nevnes at området er en kystnær furuskog med en særlig stor ligradient fra fjord til fjell.
SKIBOTNUTLØPET NATURRESERVAT

Naturreservatet berører følgende gnr./bnr. i Storfjord kommune: 45/2, 46/3, 46/4, 46/6, 46/17, 46/18, 46/45 og 46/125. Naturreservatet dekker et totalareal på 1.750 dekar, hvorav 1.253 dekar er sjøareal. Grensene for reservatet framgår av kart1 i målestokk 1:7.000, datert Miljøverndepartementet mai 2004. De nøyaktige grensene for verneområdet skal avmerkes i marka. Knekkpunktene skal koordinatfestes. Forskriften med kart oppbevares i Storfjord kommune, hos Fylkesmannen i Troms, i Direktoratet for naturforvaltning og i Miljøverndepartementet.
Formålet med fredningen er å bevare et av de best utviklede elvedeltaene i fjordbotn i fylket, med stor variasjon i vegetasjonstyper og med tilhørende fugleliv.
LYNGSALPAN LANDSKAPSVERNOMRÅDE - ITTUGÁISSÁID SUODJEMEAHCCI

Forskrift om vern av Lyngsalpan landskapsvernområde/Ittugáissáid Suodjemeahcci, Balsfjord, Lyngen, Storfjord og Tromsø kommuner, Troms, Fastsatt ved Kronprinsreg.res. 20. februar 2004 med hjemmel i lov av 19. juni 1970 nr. 63 om naturvern § 5, jf. § 6 og § 21, § 22 og § 23. Fremmet av Miljøverndepartementet
Landskapsvernområdet berører en rekke gnr./bnr. I Balsfjord, Lyngen, Storfjord og Tromsø kommune.
Det samlete arealet er på 961,2 km2 , hvorav 22,8 km2 er ferskvannsareal.
Grensene for landskapsvernområdet fremgår av kart i målestokk 1:100.000, datert Miljøverndepartementet desember 2003. De nøyaktige grensene for landskapsvernområdet skal avmerkes i marka. Knekkpunkt skal koordinatfestes. Kartet med verneforskriften oppbevares i Balsfjord, Lyngen, Storfjord og Tromsø kommuner, hos Fylkesmannen i Troms, i Direktoratet for naturforvaltning og i Miljøverndepartementet.
Formålet med landskapsvernområdet er å ta vare på et av Norges mest karakteristiske fjellområder som inkluderer isbreer, morener, daler og geologiske forekomster med det biologiske mangfoldet, de kulturminner og den kulturpåvirkning som preger landskapet.
Allmennheten skal ha anledning til naturopplevelse gjennom utøving av tradisjonelt og enkelt friluftsliv med liten grad av teknisk tilrettelegging.
Ivaretakelse av naturgrunnlaget innenfor landskapsvernområdet er viktig for samisk kultur og næringsutnyttelse. Området skal kunne brukes til reindrift.

FELLES FOR RESERVATENE GJELDER BLANT ANNET:
1. Vegetasjonen, herunder døde busker og trær, er fredet mot skade og ødeleggelse. Det er forbudt å fjerne planter eller plantedeler fra reservatet. Nye plantearter må ikke innføres. Planting eller såing er ikke tillatt.
2. Dyrelivet, herunder reirplasser og hiområder, er fredet mot skade og ødeleggelse. Nye dyrearter må ikke innføres.
3. Det må ikke iverksettes tiltak som kan endre naturmiljøet, som f.eks. oppføring av bygninger, anlegg og faste innretninger, hensetting av campingvogner, brakker o.l., fremføring av luftledninger, gjerder, jordkabler og kloakkledninger, bygging av veier, drenering og annen form for tørrlegging, uttak, oppfylling, planering og lagring av masse, utføring av kloakk eller konsentrerte forurensningstilførsler, henleggelse av avfall, gjødsling, kalking og bruk av kjemiske bekjempningsmidler. Forsøpling er forbudt. Opplistingen er ikke uttømmende.
4. Motorferdsel til lands og til vanns er forbudt, herunder start og landing med luftfartøy.
5. Direktoratet for naturforvaltning kan av hensyn til fredningsformålet ved forskrift forby eller regulere ferdselen i hele eller deler av reservatet.